Bejegyzések

Címkék

Antikvárium

2012.10.03. 21:17 | frankyrap | komment

A használt könyvek árusításának igénye visszavezethető a középkorba, az egyetemek alapításáig,amikor elsősorban egyetemisták keresték fel az ezzel foglalkozó embereket.

Később, a 18.században amikor divat lett a régi könyvek gyűjtése, egyre többen igénybe vették az antikvárium szolgáltatásait.

Az első antikvárium hazánkban 1796-ban nyílt meg, Meissner Ferenc vezetésével és töretlen sikereket ért el.

Könyvtáraink is az antikvárium segítségével pótolják az elveszett könyveiket, vagy olyan könyveket vásárolnak, ami náluk eddig nem volt kölcsönözhető, olvasóik legnagyobb örömére.

Ma már több olyan antikvárium működik, ahol 4-500 ezer könyv közül lehet válogatni, és ha még abban sem találnák meg az általunk keresett és hőn áhított kötetet, előjegyzés alapján bízván bízhatunk benne, hogy elérhetővé válik, hogy kezünkben tarthassuk azt a kötetet, amit annyira szeretnénk.

Az antikvárium segít a nyelvtanulásban is, több nyelven ( pl. finn, kínai, francia, spanyol, lengyel, angol, német, olasz, japán stb. ) megjelent könyveket is megtalálhatunk kínálatukban.

Az antikvárium nemcsak a középkorban segített az egyetemistáknak abban, hogy megtalálják a hiányzó könyvet, jegyzetet, hanem ma is. Az antikvárium tankönyveket és szinte elveszettnek hitt, nagyon is használható jegyzeteket fel tud kutatni és a mai egyetemisták számára is hozzáférhetővé tud tenni.

Ha igazán értékes, régi könyvet keres valaki, ma is csak az antikvárium segítségével tud szert tenni ilyen példányokra. Ha művészeti kiadványokat keres az antikvárium akkor is segítségére siet.

A középkorúak bakelitlemezen nőttek fel, ami a mai fiatalok körében matuzsálemnek számít, de még mindig hallgatható és nosztalgikus. Az antikvárium segítségével hozzá tud jutni régi kedvenc lemezeihez, amit egy-két költözés során kidobott és azóta is mélységesen megbánta. Az antikvárium nagyon széles palettán kínálja a lehetőségeket, de mégis fő profilja a könyv.

Az olvasás szeretetének ellenállni nem tudó emberek, akiknek anyagi helyzete nem engedi meg az új könyvek vásárlását, forduljanak bizalommal az antikvárium könyvszerető, segítőkész alkalmazottaihoz, akik bármikor teljes szívből segítenek abban, hogy kedvükre való és ízlésüknek megfelelő kötethez jussanak.

Régi könyveit, ha már úgy gondolja, hogy túl sok helyet foglal el a könyvespolcán és már elégszer olvasta újra és újra, vigye el az antikvárium megfelelő emberéhez és adja el, vagy cserélje le az Ön által értékesebbnek vagy fontosabbnak ítélt könyvekre.

Címkék: antikvárium

A bejegyzés trackback címe:

https://antikvarium01.blog.hu/api/trackback/id/tr184818711
süti beállítások módosítása